Fikonscones i miniformat



Ursprungsreceptet är med saffran och från Allt om mat:s julspecial 2008. Förra året blev fikonsconesen en succé och jag bakade de flera gånger under hela december. Till årets julhelger hann/glömde jag bort att baka dessa godsaker. Det har jag tagit igen nu! Den här gången uteslöt jag saffran och det blev lika gott det.

Fikonscones
ca 24 st, 250 º


8-10 torkade fikon
50 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 msk flytande honung
2 dl mjölk

Klipp fikonen i bitar och blanda med de torra ingredienserna. Rör i smält smör och mjölk. Bland snabbt samman till en deg. Fördela degen i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter.

Jag använde en muffinsplåt vilket gör att muffinsarna inte "säckar ihop" lika lätt, om du inte har det kan du prova att ha dubbla brödformar istället.

Ät sconesen ljumma. Det går även bra att frysa in dem och tina sconesen innan de ska avnjutas så blir de som nybakta igen.

(Om ni vill göra med saffran tillsätt då ett paket (0,5 gram) till de torra ingredienserna.)

Kommentarer
Postat av: Jenny

De var goda!

2011-01-20 @ 15:42:35
URL: http://jennysv.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bra att du la ut receptet! Ska baka de! Puss

2011-01-20 @ 17:46:49
Postat av: Elina

Mmm... det låter jätte gott. Tack för receptet, jag ska testa! :-)

2011-01-20 @ 18:19:44
URL: http://marangform.blogspot.com/
Postat av: A

de är väldigt goda kan jag säga

2011-01-20 @ 22:16:33
Postat av: Anonym

MUMS! Ser ju jättegott ut!

Ha en mysig fredag!

Kramar Anna

2011-01-21 @ 13:13:31
URL: http://vitdrom.blogspot.com
Postat av: Erika

Önskar dig med en trevlig helg :)!



Kramar Erika

2011-01-21 @ 15:02:27
URL: http://detvitadarhuset.blogspot.com
Postat av: marit

OH, det MÅSTE jag bara testa på momangen! Tack!

2011-01-21 @ 15:58:12
URL: http://tantmarit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0