Hej!

 
Hej hej, jag lever! I helgen har vi varit hos mamma och pappa. VI har grillat, ätit goda efterätter och suttit på farstukvisten och spelat kort när det regnar. Vi får se när vi hörs igen!
 

Från frukostbordet

 
Från frukostbordet en morgon vi var lediga. En morgon då badkläderna åkte på direkt och sommarvärmen var ett faktum. Vi började den dagen med massa frukt och bär, det har blivit lite av vårt helgsignum. Hotellfrukost á la Svensson liksom.

Söndagsutflykt

 
I söndags åkte vi till Varnhems klosterkyrka.
 
 
Eftersom vi hade Marley med oss gick vi inte in på klostergården, utan höll oss i utkanterna istället. Dock ingen fara på taket då det inte är första besöket för någon av oss. 
 
 
Istället spanade ut på vidderna. Tänk att få släppa Marley lös här...
 
 
Eller tänk att få bo här... 
 
 
Fina grindar till kyrkogården och blommor växandes på klosterruinerna.
 
 
Och så fika på Klostercafét! Riktigt idylliskt men dock priser över det normala.

Ernsts blåbärsgröt

 
Ibland så orkar vi inte laga mat på kvällen, som idag. Då blir det gröt och knäckemackor istället. Jag testade att göra Ernsts blåbärsgröt, den blev dock inte lika god som den verkade vara i programmet. Jag tog fram receptet nu i efterhand och såg att jag nog skulle ha haft i mer honung och blåbär och låtit den koka lite längre på spisen också. Så gör jag nästa gång.

Om jag saknar Göteborg

 
Jag får ofta frågan om jag saknar Göteborg. Jag saknar närheten till syster, mamma och pappa och mina vänner. När det är fint väder saknar jag möjligheten att cykla ut till havet, lägga mig på klipporna, känna salta vindar mot min kind och kalla bad som går in i märgen. Men jag saknar inte staden i sig det minsta! När jag passerade vår lägenhet förra helgen förstod jag inte att jag har stått ut att bo där, så mycket folk och så mycket bilar. Jag är glad och nöjd med att vi har bytt den stora staden mot den lilla staden på slätta´.

Undra vad jag tänkte egentligen..

 
Hmm, undra vad jag hade i åtanke när jag knäppte den här bilden? Det var säkert något vackert och symboliskt som jag inte kommer på just nu. Ja, det var nog någon fin tanke som slog mig mellan landskapsfoton och galna möhippebilder, som jag var tvungen att föreviga. Vad det nu kan ha varit...
 
Jag har sovit jättedåligt inatt och då eftermiddagen var tom på sysslor fick jag tillåtelse att åka hem och vila istället. Det var välbehövligt och skönt att vara i fas igen.

Sen sist

 
Nu har jag jobbat i några veckor, men är fortfarande lika trött på kvällarna. Har jag tur orkar jag vara uppe tills solen går ner, men allt som oftast kryper jag till kojs innan det. 
 
 
Sen sist vi hördes har jag varit en sväng i Göteborg på möhippa. Här pysslar den blivande bruden ihop sin klänning för kvällen.
 
 
Och sen har vi köpt en grill! Vi handlade maten vi skulle grilla och sen fick vi åka runt och leta efter en grill. Vi är tydligen sena med grillköp för vi fick besöka tre ställen innan vi kunde åka hemåt igen. 

RSS 2.0