Kyckling à la Johanna och Andreas

Igår kväll kockade Andreas och bjöd mig till dukat bord. Lyxigt! På tallriken låg vår specialtet; kyckling i krämig sås, tagliatelle och kokta bönor. Rätten blev till i somras då vi lät inspirationen flöda, stekte kyckling och blandade ihop alla halvanvända mejeriprodukter vi hittade till en sås. Vi slog oss själva med häpnad! Resultatet blev över förväntan och det som en gång var ett ihopkok av rester är numera en stående rätt hos oss. Så det kan gå!


Kyckling à la Johanna och Andreas

en halv burk creme fracihe
en halv burk creme fraiche Franska örter
en halv Kelda sås Fyra ostar
några matskedar mjölk
oregano
salt
peppar
ett paket kyckling
valfri pasta

(Om ni inte har några rester hemma och inte vill köpa hem flera olika sorters mejeriprodukter fungerar en hel burk creme fraiche Franska örter och en hel Kelda sås Fyra ostar lika bra. Det blir då oftast lite mindre mängd sås, men krämigare.)

Dela kycklingen och stek den ordentligt i olja och/eller smör. När kycklingen är genomstekt, häll i creme fraichen, keldasås och mjölk. Låt koka samman och puttra en stund. Krydda med oregano, salt och peppar efter smak. låt koka några minuter till. Koka pastan. Servera med sallad eller kokta bönor.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Andreas

den är lite av en favorit :)

2010-12-12 @ 19:50:40
Postat av: Moris & Faris

Smakade säkert helt underbart! Puss

2010-12-12 @ 19:55:11
Postat av: jenny

Det är en av mina favoriter också!

2010-12-13 @ 18:44:12
URL: http://jennysv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0