Nyårsförberedelser

 
Jag håller på att baka en kaka som verkar supersmarrig, blåbärsmousse på chokladbotten toppad med blårbärsgelé. Bunkar har diskats tre gånger om, chokladkakan svalnat och moussen stelnat. Det har varit lite trixigt med flera moment. Jag kände faktiskt efter igår och bestämde mig att jag var beredd att fixa lite extra med efterrätten. Så idag har jag avsatt tid till att baka och har därför inte haft det minsta stressigt. Att baka under tidspress och när man egentligen inte känner för det blir aldrig bra. Då tappar jag lusten och tycker det är urtrist. Idag har det bara varit roligt. Med undantag för när jag hittade farinsockret i en hel klump (och det vanliga sockret var slut) och blev smått irriterad på personen i fråga (inte jag) som inte hade förslutit påsen ordentligt. Jag hittade precis den mängden jag behövde i sockerströaren och kunde fortsätta baket utan att personen i fråga (inte jag) behövde springa till affären. Nu ska jag göra sista lagret, blåbärsgelén. Håll tummarna för att allt går som det ska!
 
Gott nytt, ses 2013!

Jul- och mellandagslunket

 
Först firade vi jul i Stenungssund. Solen sken, snöovädret kom och regnet föll. 
 
 
Vi spelade sällskapsspel och kortspel efter kortspel. När snön gick att krama rullade vi en megasnögubbe. En halvgalen sån som fick en och annan förbipasserande att haja till.
 
 
Jag och Jenny mös i flanellskjorta i dagarna tre.
 
 
Nu är vi i Skövde. Det är riktig bitande kyla fast det bara är två minusgrader.
 
 
Marley är nästan mer ute än inne. Han älskar snö och tugga pinnar. Hmm, träd...
 
 
Jag har visserligen stickat ett tjugotal centimeter sen bilden togs, men jag kämpar järnet med att bli klar med min halsduk, innan vintern är över.

God jul!

 
God jul på er allesammans! Jag önskar er några härliga juldagar!

Dan före dopparedan

 
Hela december, och november också för den delen, har jag känt mig så himla sliten. Fikor och syjuntor ha fått ställas in. Julbestyr som pepparkaks- och saffransbullsbak har jag lagt åt sidan. Marley har hållt oss vakna på nätterna, åkt in och ut på sjukhus och gjort oss oroliga. I fredags gjorde jag min sista dag på mitt jobb och nu ser jag fram emot ett lugnt julfirande med mycket sömn och en hund som mår bra. När helgerna är över och jag känner mig utvilad igen ska jag ta en riktig funderare på vad jag ska hitta på nu. Jag ska bara sova några veckor på saken först.
 

Kvällsaktivitet

 
Det tredje ljuset har tänts och julen börjar närma sig. Idag hade jag fint besök och dukade fram lite fika med det som fanns hemma. Bröd tinades från frysen, burken med tryfflar tömdes och kolor ställdes fram på bordet.  Sen satte vi oss i soffan och stickade. Det behöver inte vara märkvärdigare än så.

Förlovningsmiddag

 
Förra helgen firade mamma och pappa vår förlovning med fin trerätters middag. Först baconlindade dadlar och halloumi.
 
 
Rotfruktstorn med mört kött och pepparsås.
 
 
Ginoinspirerad efterrätt, banan och hallon i ugn med vit choklad.
 
Tack mamma och pappa för en superlyxig middag!

Tantväskan

 
 
Tantväska! utbrast Jenny. Jaså, då är jag väl en tant, sa jag. En handväska i större modell med gott om plats för en extra tröja och vattenflaska. Praktiskt, sa tanten i mig. 60 pix på Emmaus. Bra pris, sa ekonomen. Blommig och inte svart. Snyggt, sa 26-åringen. Så tantväskan fick det bli.

Lite extra

Plusgrader och regn är på intågande enligt väderleksrapporterna. Idag njuter jag lite extra av snön!

Sjukt skönt!

 
Idag har vi haft en sjuk skön dag. Andreas har varit ledig från skolan och jag har tagit ut min sista semesterdag. Jag har haft samma känsla idag som jag hade när jag tog den här bilden. Lugnet i en liten italiensk alpby med en liten supermercato, inga andra affärer som distraherar och en uttagsautomat uppe vid "stora" vägen. En semesterresort för italienarna själva. Varken då eller idag har saker och ting skett i särsklit högt tempo. Vi har dragit fötterna efter oss. Sovit länge, ätit frukost ännu längre och läst hela tidningen med bilaga. Plockat i ordning på tvätten. Promenerat med Marley. Och nu ska jag lägga mig under filten och sova en blund.
 

Tv-tips!

 
Jag är ingen vidare tv-tittare. Hittar sällan något program jag gillar. Deckarserier blir för otäcka. Humorprogram blir lätt för hysteriska. Dramaserier saknar djup. TIll saken hör att Andreas är en stor tv-tittare och det verkar bara finnas sportkanaler när han rattar fjärrkontrollen. Men nu! Nu rattar jag in SVT på onsdagar kl 21, Jakten på det perfekta livet, med Hanna Hellquist. Ett skönt program som ifrågasätter samhällets normer och att vara som alla andra. Och ikväll, samma kanal samma tid, Historieätarna med Lotta Lundgren och Erik Haag. En historisk matresa med hög skrattfaktor. Kolla ikapp på SVTplay vetja!

Decemberkänslor 2


Helgen

 
Nu är vi hemkomna från en helg hos mamma och pappa. Vi har varit ute en massa. Njutit av sol och frisk luft. Promenerat längs med havet och i skogen. Gjort snöänglar och busat i snön. Marley skrämde oss när han fick upp något spår och stack iväg, ut på vägen och mot järnvägen. God mat. Sällskapsspel. Så mycket bättre. Det var helgen det. Mer bilder kommer en annan dag. 

Decemberkänslor


På Marleys vis

 
Idag har jag promenerat på Marleys vis.
 
 
Med näsan i marken.
 
 
Strykandes längs med lyktstolpar och soptunnor.
 
 
Rullandes, grymtandes och grävandes i snöhögar.
 
 
Med snö runt munnen och bedrövad blick när husse ropar in oss.

Italien sommar 2012

 
Mitt i ett vintrigt december kommer nu bilder från min och Andreas resa till norra Italien i somras.
 
 
Vi hyrde bil och åkte på slingriga vägar längs med Lago Maggiore kust, en av de större sjöarna i norr. 
 
 
Vi gick på marknad och studerade italienarnas fascination för korv och ost.
 
 
Vi köpte frukt på knagglig italienska.
 
 
Det var disigt de flesta dagarna med inslag av regn och åska. Temperaturen var behaglig och vi njöt av att gå med bara ben och knytblus,
 
 
 snurra runt i somrig klänning på strandpromenaden
 
 
och strosa i gränderna med solhatt.
 
 
På eftermiddagarna kunde det spricka upp, då packade vi ryggan och gick till stranden. 
 
 
Sen åt vi massvis med god italiensk mat. Ingen GI eller LCHF här inte. Pizza varje dag.
 
 
Vi hittade en favoritrestaurang som vi återkom till flera gånger.
 
 
Där åt vi pasta,
 
 
risotto och drack husets röda. All mat med extra mycket parmesan. 
 
 
Däremot var frukosten torftig och sockerrik. Vi stod oss max en timme innan vi behövde påfyllning.
 
 
Andreas drack flera espresso om dan.
 
 
 
Jag drack något friskt och svalkande. Skrev dagbok och försökte snappa upp lite italienska.
 
 
På kvällarna åt vi den dagliga glassen vid vattnet och blickade ut över alptopparna.

Du och jag

 
En tisdag stod rosorna på bordet. Den lilla svarta asken vi hämtat samma dag låg i fickan. Vi tog varann i hand och gick ut. Marley vid vår sida. På en kulle möttes våra blickar. Kärleksfulla och bara för varandra. Där bytte vi våra ringar. Förlovade. Du och jag.

Tji, här kom snön!

 
Tji fick jag! För visst kom det snö till Göteborg också. I natt dalade vita flingor ner och täckte gran och kullersten på innergården. Och stoppade spårvagnstrafiken, som den första snön alltid gör. Det ska vara minusgrader resten av veckan så vi kommer förmodligen få njuta av ett vitt landskap, ha grova kängor, tjocka vantar på och promenera med en hund som aldrig vill gå in. Ha den där vintriga känslan i hjärtat. Och så vad det ju det där med försenade språvagnar förstås.
 
Och för er som har undrat, så mår nu Marley finfint. Han ville mycket riktigt hem och blev bara en natt på sjukhuset. Med små portioner dietfoder och korta promenader under en vecka är han nu helt återställd. Pigg i benen och sugen på vörtbröd med skinka.

Frosten

 
Lagom till december blev det kallt och krispigt ute. Idag tittade dessutom solen fram och jag passade på att gå en liten längre runda med Marley för att tanka på med ljus och d-vitamin. Det har kommit snö lite varstans i landet har jag förstått, men i Göteborg lyser snön med sin frånvaro. Det är lite lustigt med tanke på att det typ har regnat varje dag i åtta månader. Men när det blir minusgrader, då kan minsann inte molnen tänka sig att lätta på trycket! 

RSS 2.0