Golvligg och gardinfix

 
Idag pysslar jag med att fixa nya gradiner till köket och vardagsrum. Förra hyresgästen lämnade kvar sina gardiner. Jättesnällt så vi har haft något som har hindrat full insyn från grannarna de första dagarna, men dessvärre inte riktigt gardiner i vår smak. Kan ni tänka er att vår smak är allt som är vitt? Ja, jag tänkte väl det. Vita gardiner blir det!
 
Marley har funnit sig till rätta i den nya lägenheten och har hittat sina nya favoritställen att ligga på. Ett av de är halvvägs in i mitt pysselrum - även när jag inte är där.

New York - rakt upp och ner

Jag kom av mig lite i min New York serie, så här kommer de sista bilderna rakt upp och ner. Tidigare inlägg om New York hittar ni under kategorin På resande fot.
 

Grön ärtsoppa

 
Förra veckan var inte direkt den mest kulinariska i mitt liv. Jag kokade ihop lite allt möjligt av det som fanns i kyl och frys. Jag gjorde dock en grön ärtsoppa som blev god! Koka ärtorna i vatten och grönsaksbuljong. Mixa ärtor, blanda i grädde och smaka av med salt och peppar. 

Tre snabba från Skövde

 
Fast vi har kvar en del lådor att packa upp känns vårt hem redan hemtrevligt. Jag plockade blommor igår på morgonens promenad runt kvarteret och ställde på bordet. Som tur var hittade jag en passande vas längst upp i en låda.
 
 
Marley hänger mest på balkongen, eller ballen som jag har börjat säga, och spanar på grannarna eller sover en blund.
 
 
Vi hyr en trea och det tredje rummet har blivit mitt pysselrum!

Mitt i stan

 
Det är så härligt när solen lyser in i rummet och parken grönskar utanför. Jag har trafikens brus lite lätt från gatan nedanför och från sovrumsfönstret som står på vid gavel hör jag fågelkvitter. Jag tar en paus då och då i flyttpackandet och vilar ögonen på vinden som rycker tag i de gröna löven. I ett lugnt tempo viker jag ner kläder i resväskan, virar in tallrikar i papper och skruvar ner hyllor. Det blir mitt sätt att säga hejdå till lägenheten och tacka för den här tiden. För visst har vi haft det bra här, mina prinsar och jag. Men var sak har sin tid och nu är det dags att ge plats till någon annan vars önskan är att bo mitt i stan.

Nyknoppad

 
Det vill till att jag ska flytta och vitrinskåpet står tomt för att jag ska få vissa saker gjorda. Nu har jag äntligen fått den nya knoppen ditskruvad efter något år i en burk. Innan satt det en av IKEA:s standard knoppar, helt klart en förbättring om du frågar mig. Men jag tvivlar på att Andreas hade märkt något om jag inte hade glatt visat honom vilken revolutionerande insats jag har gjort.

En ny familjemedlem

 
Här är vår nya familjemedlem, Silverpärlan. En kombi - med stort bagageutrymmen för Marley. Inte trodde ni väl att det var en bebis på gång? Hihi. Jag vet inte om det är nyhetens behag men när jag är i Skövde slåss vi om vem som ska köra. Det blir allt som oftast att vi kör varsin väg, fast jag tycker ju egentligen att det är jag som borde köra båda dit och hit. Andreas har ju bilen för sig själv alla andra dagar. Andra bullar blir det när jag flyttar till Skövde, då är det jag som tutar och kör på två hjul genom svängarna. Jag har några veckors bilkörning att ta igen. 

Vemod och längtan

 
Det känns konstigt och vemodigt samtidigt som det känns superroligt och förväntansfullt att flytta från Göteborg efter sex och ett halvt år. Jag lämnar inte bara mina cykelstråk, promenadrundor och saltstänk på väg till jobbet utan också en hel drös med fina vänner, syster, mamma och pappa en halvtimme bort och goa grannar. Samtidigt har vi velat flytta i över ett år. Vi har längtat bort från storstadspulsen med all trafik och horder av människor till småstadslivet med korta avstånd och nära till naturen. Vi är båda uppvuxna i Skövde så att det tillslut blev där vi hamnade kanske inte är så konstigt. Vi har fått en lägenhet några minuter från Billingen. Andreas morföräldrars sommarstuga med egen brygga ligger femton minuter med bil bort. Hela Andreas familj bor på gångavstånd och är mer än gärna hundvakt när det behövs. Om mindre än två veckor går flyttlasset. Tills dess ska jag passa på att njuta av allt det där som har blivit mitt Göteborg. Grill i Slottsskogen. Promenader längs med vattnet. Utsikt från Skansen Kronan. Konsert på Liseberg. Sen är det dags för mig att bo tillsammans med mina prinsar igen. Och Göteborg är aldrig längre bort än en tågresa.

Sköna majdagar

 
Vilka sköna dagar! Värmen är här, solen skiner och björken har fått musöron. Det enda molnet på himlen är att jag är lite småsjuk med förkylning och halsont. Jag följde med Andreas till Skövde istället för att ligga själv hemma i lägenheten. Idag åkte jag med Andreas morföräldrar upp till deras sommarstuga.
 
 
Det är så otroligt rofyllt däruppe. Speciellt nu innan säsongen har dragit igång på riktigt. Fåglarna kvittrar och vinden susar lätt i träden.
 
 
Marley gillar också livet uppe i Simsjön. När han är badsugen galopperar han ner till vattnet och väntar på att jag ska komma efter och kasta i en boll. 
 
 
Han gillar att kunna gå fritt. Över stock och sten, under granar och i snårigaste buskarna i jakt på den bästa pinnen att tugga på.
 
 
Jag har trotsat min förkylning och gått barfota i gräset. Barfotapremiär!
 
 
Vet ni vad den här nyfikna hunden har gjort idag? Jo, han har pussat en padda! Jo, jag lovar. Marley var framme och nosade på en padda som förmodligen i ren överlevnadsinstinkt slutade både andas och blinka. Till Marleys förtret (kanske paddans också) skedde det ingen förvandling och Marley fick åka hem utan en prinsessa. Och jag trodde för ett ögonblick att Marley hade bestämt sig för att grodlår till middag.

Blåsippor tycker jag är vackra...

 
Blåsippor tycker jag är vackra
blåsippor tycker jag om
jag såg blåsippor igår
nu är det vår
 
En dikt jag skrev på mellanstadiet till en vårvernissage som jag kommer ihåg än idag.

Det man måste se i New York


Det bästa med New York var att strosa omkring och insupa atmosfären, men samtidigt kunde jag inte åka därifrån och inte sett vissa sevärdheter som är karaktäristiska för the Big Apple. Så här kommer en snabbrespris av sånt man "måste" se.
 
 
Empire State Buildning - utsikt från vårt hotellrum faktiskt.
 
 
Rockefeller Center.
 
 
Wall Street och börsen.
 
 
Brooklym Bridge och Pier 17 - både två under restaurering.
 
 
Chinatown där det helt plötsligt myllrar av asiater och allt står på kinesiska. 
 
 
Little Italy med italienska restauranger och uteserveringar.
 
 
Frihetsgudinnan.
 
 
Och Ellis Island, dit emmigranterna en gång i tiden först kom.
 
 
Och här är vi längst ner på Manhattan. Som sagt numera kommer vi inte undan med våra små ömhetsbetygelser.

Söndagen som var

 
I söndags när jag cyklade hem från ett jourpass möttes jag av ett hav av krokusar längs med cykelbanan. När hände det här? Jag har haft fullt upp med att städa och fixa lägenheten inför fotografering och jobbat flera långa pass så jag har helt missat att våren har nu kommit. Jag blev alldeles jätteglad! När jag hade sovit en stund gav mig ut med kameran och förevigade våren i Göteborg.
 
 
På eftermiddag mötte jag upp mamma och Jenny på Järntorget. Vi skulle gå och äta thai på en restaurang, som visade sig servera indisk mat. Men det gjorde inte så mycket för gott var det! Vegetariskt och ekologiskt rakt igenom.
 
 
Den verkligen anledningen till vår sammankomst var för att vi skulle fira syster som fyllde år i februari med att gå på Alex Shulmans show Älska mig! Showen handlar om dagens bekräftelsebehov i sociala medier och var riktigt bra tycker jag. Tänkvärd, allvarlig och rolig!

RSS 2.0