Pottskåp med tillhörande mikro

 
Se där, här kommer en bild på pottskåpet i hallen som vi fått (låna) av Andreas mamma. Köpt på nån loppis nån gång. Vår mikro har gått sönder och medan den väntar på att få köras till tippen fungerar den som spegelhållare. Det är först när mirkon har försvunnit som jag inser hur mycket vi har använt den. Brödet får numera tinas i ugnen, gröten kokas på spisen och matlådan värmas på tallrik i ugnen. Vi har bestämt oss för att inte köpa en ny så just nu är vi inne i en inkörningsperiod. Om en vecka räknar jag att vi är inkörda och mikon är ett minne blott.

Midsommar

 
Jadå, även vi har firat midsommar - med en liten tvist. Maskerad! Jag var utklädd till tant. På festen fanns även en fransyska, en pirat, läkare med patient, George Constanza ur Seinfeld, filmkaraktärer och Leif GW Persson a.k.a min kära sambo.
 
 
Marley var också med. Han utklädd till katt (ni skymtar Katt-skynket), men sen så kissade han på sin kostym och blev hund igen. 
 
 
Beatrix Kiddo från Killbill och en leopard fixade med midsommarstången.
 
 
Diverse lekar stod på schemat. Krocket, kubb och filmmusikquiz.
 
 
Midsommarmaten bestod av knytkalas. Jag hade bakat västerbottenpaj och Andreas stod för färskpotatisen.
 
 
Och jordgubbstårta såklart!
 
 
Vädret var som sig bör på midsommar. Ömsöm solsken ömsöm regn. Och man sitter ute.
 

Tre dagar borta

 
I torsdags tog jag och Marley tåget till Göteborg och syster. Jag rensade ut hennes kylskåp, diskade bort diskberget och fixade middag. Det är sånt storasystrar gör, speciellt när lillasystern är sjuk och den korta hundpromenaden blev lite längre än beräknat då den stora systern skulle in i second hand butiken vi passerade och prova klänningar...
 
 
Jenny och Marley tog igen sig på mattan.
 
 
På fredagen kom Andreas ner till Göteborg. Han skrev tenta, jag fikade med en kompis och Jenny passade Marley. Efter en visit på Ikea och fika hos syster fortsatte vi till mamma och pappa i Stenungsund.
 
 
Vi bjöds på grillat, spelade spel och sover över natt. Jag begrundade odlingar, rabatter och mini-kryddträdgården (de där skyltarna blev jag lite extra förtjust i) och sen bakade och åt jag rabarberpaj innan vi for vidare.
 
 
Vi var bjudna på middag till goda vänner strax utanför Göteborg. En jättegod middag! Förrätten på bild och huvudrätten glömde jag fota. Vi var alla helt betagna av Emmas porterstek, alltså den såsen! 
 
 
Så himla smart med plock-efterrätt, speciellt efter en ordentligt husmanskost huvudrätt. Lyxig choklad och macarons dirket importerade från Paris, frukt och jordgubbar. Lite senare än vad vi hade tänkt åkte vi hemåt i riktigt hällregn och var hemma när lördag blivit söndag. 

Guldgruvan

 
Jag fick två askar med gamla knappar av Andreas mormor som hon har sparat på genom tiderna. Jag fastnade direkt för knapparna på pappersarken, så fina och nätta. Jag blev sugen på att sy mig en egen klänning med knäppning bak i ryggen!
 
 
I en gammal cigarettask låg tryckknappar och spännen. Tänk att ha den som plånbok med korten i och slänga upp på disken när man ska handla! 

Som en dejt

Igår träffade jag Emilia nere på stan. Det var första gången jag träffade någon jag har lärt känna genom bloggen. De var nästan som att gå på dejt! Jag skojade om att jag skulle komma med en röd ros i handen. Hihi, men det behövdes inte för vi kände igen varandra ändå. Vi fikade på Rådhusets Café och det var lika mysigt som jag mindes det och själva fikan var mycket trevlig. Hoppas vi ses snart igen! 
 
 
 
Sjukt oproffsigt av oss att inte dokumentera vår fika på riktigt bloggarvis, så här är hon i egen hög person på bild dirket snodd från henne. 

Jo men det tar sig!

 
Vi har kvällssol på vår balkong så jag var inte helt hundra på att mina odlingar skulle ta sig. Men efter en vecka har några centimeter spenatblad ploppat upp! 
 
 
Ruccolan och salladen börjar också ta sig. Jag är så glad att det gror!
 
 
Såklart att Marley ska få vara med på en (hel)bild också, man kommer liksom inte undan att fota balkongen utan att han är med.

Gamla saker på nya platser

 
Nu har vi kommit i ordning som när på två flyttlådor som står i hallen. Sen ska vi komma överens om vilka tavlor som ska upp på väggarna och några lampor ska införskaffas. Vi har fått en jättefint gammalt pottskåp som står bakom lådorna av Andreas mamma, det ska jag visa en annan gång. Det är så rofyllt att ha Marley sovandes på golvet lite varstans. En hund höjer hemtrevlighetskänslan utan tvekan!
 
 
Vi har haft mycket släkt och vänner på besök det sista. Det har resulterat i mycket fika och många fina blommor. 
 
 
När mamma och pappa var här hade de med sig några trasmattor till oss som mamma har vävt. Den här har jag i mitt pysselrum.
 
 
I mitt pysselrum har en gardin kommit upp. En stort tygbit spets som jag tidigare har använt som duk blev till gardin med en raksöm i ena änden. Jag blev jättenöjd! Det gjorde rummet mycket "mjukare".
 
 
Med ett svart sidenband och en liten spik knöt jag ihop gardinen. 
 
 
I vardagsrummet står en blomma på radion som ser gammal ut men är från Clas Ohlsons. Det är kul att sånt som vi hade på vinden i Göteborg kommer till användning här, som till exempel den här radion och även det bruna skåpet som skymtar till höger i mitt pysselrum.

Då och nu

 
Jag njuter verkligen av att bo så nära naturen som vi gör. Över en väg och upp för en backe så är vi i skogen. Det är sånt som betyder mycket för mig och som jag har förstått att jag länge har saknat. Jag väljer små stigar så jag kan ha Marley lös. Jag kan gå en timme utan att möte en kotte. Varje dag går vi en bit i skogsmark. 
 
För en månad sedan passerade jag tre mycket trafikerade vägar för att komma ner till vattnet, en asfalterad gångstig och för att vattnet fick jag ytterligare passera tre trafikerade vägar, och sen samma väg hem igen. Jag var aldrig ensam och hade aldrig Marley lös på samma sätt som nu. Skulle jag till skogen tog jag hellre spårvagnen för att slippa gå tjugo minuter längs med en av lederna. Då gick det bra, det fanns ju inget annat att välja på (även om vi tröttnade tillslut och valde att lämna Göteborg). Marley var inte heller olycklig på något sätt, han är en hund som finner sig i det mesta bara matte och husse finns nära. Vi kanske behövde de här åren mitt i storstan för att inse att för oss är det viktigare att ha nära till naturen än till "allt" annat.

Balkonghäng

 
Sicken sötnos vi har slumrades på balkongen va?! Han ligger där om mornarna, dagarna och kvällarna. När Andreas går och lägger sig ropar han in Marley som motvilligt reser sig sakta upp och lommar in till sin säng. Om Marley hade fått bestämma hade han sovit där ute hela natten också. Jag är så tacksam att han är så lugn, medan andra hyresgästers hundar skäller på förbipasserande och på andra hundar lyfter Marley på sin höjd huvudet för att titta på vad det var som lät. Sen lägger han sig till rätta igen.
 
Den fina blomgruppen i bakgrunden fick vi av mamma och pappa som inflyttningspresent när de var här och hälsade på i onsdags.

Bilder från vårt nya hem

 
När jag bytte ut de flermönstrade gardinerna blev det en helt annan känsla i rummet. Det blev harmoniskt, luftigt och ljust. Precis som vi vill ha det. Köksbordet är mitt gamla pysselbord (och mitt nuvarande pysselbord är vårt gamla köksbord) och är en tillfällig lösning tills vi hittar ett större bord. Gärna ett runt i trä. 
 
 
En tavla på väggen rakt fram och några ny kuddar i soffan kommer göra susen i vardagsrummet!
 
 
Här sover vi som stockar. Ett harmoniskt rum utan massa intryck. Och det bästa av allt är att jag har en egen sida att kliva upp på och slipper kravla mig över Andreas på morgonkvisten. Det är så himla skönt, en befriande känsla att ha så mycket utrymme. Inte bara i sovrummet utan i hela lägenhet. Det är luft mellan möblerna och ordentligt med golvyta. 

Samla checkpoints

 
Jag har hakat på Hitta Ut som pågår i Skövde för tillfället. Med kartan i ena handen och Marley i den andra ger jag mig ut och letar checkpoints både i skogs- och stadsmiljö. 
 
 
Häromdagen var vi uppe på berget (Billingen) och plockade några kontroller. Vi tog den berömda "Strupen" upp. Här har nog varenda idrottsungdom i Skövde sprungit tuffa backintervaller. Jag tyckte vägen var mycket kortare än jag kom ihåg den, men det var nog för att jag gick upp en gång.
 
 
Utsikt över stan. I de husen närmast i bild bor vi!
 
 
Jag har tendens att vara ute väldigt länge på mina checkpoints-rundor och har för det mesta tur med vädret. Då är det så bra att gå i skogsområden då för titt som tätt dyker det upp nån liten sjö Marley kan svalka av sig i.
 
 
Det är himla roligt det här! Jag har orienterat i många år när jag var yngre och kul med en light-version. Inte allt för avancerat, går att hålla sig på stigar och undvika mossar och är det regnigt stannar jag hemma. Dessutom har jag hittat flera nya ställen som redan har blivit återkommande promenadrundor med Marley. 
 
 

Nyplockat!

 
Jag plockar sommarblommor längs med vägkanten och sätter i små vaser lite här och där. Ett trevligt kvällsnöje så här års.

I sommarens soliga dagar!

 
Vilka sköna dagar början av juni har bjudit oss på. Sommarklänningen på! Den här köpte jag på Emmaus i Göteborg för någon månad sedan. Jag känner redan att det kommer bli en sommarens favoriter, så skön och luftig.
 
 
Och converse av! Lufta tårna och gå barfota med gräset är ett härligt sommartecken.
 
 
Likaså att grillsäsongen är igång! Jag älskar grillade champinjoner. Jag gjorde fem spett med svamp och röd lök bara till mig!
 
 
Jordgubbsplantor som blommar i pallkragar. Jag längtar också efter trädgård!
 
 
Från vår balkong ser vi solen går ner över berget. Riktigt maffiga solnedgångar dessutom.

RSS 2.0