Veckans recept: Bönpotatissallad


Grillsäsongen tar väl aldrig slut? Det går faktiskt att grilla året om. Det handlar bara om att hitta en frivillig som vill stå ute under kallare temperaturer än de som brukar råda under ljumma sommarkvällar! Veckans recept är ett perfekt tillbehör till grillat, en potatissallad med svarta bönor och senapsdressing. Det här är en stående favorit i min familj, både till kött och fisk. Receptet tror jag ursprungligen kommer från Arla.

Bönpotatissallad

ca 600 g potatis
1 rödlök
körsbärstomater
1 burk svarta bönor
en stor näve ruccola

Dressing
1 del fransk senap
2 delar olja
lite vatten

Tvätta av och klyfta potatisen. Ställ i ugnen i 25-30 minuter, 225 grader. Skär löken i ringar, dela tomaterna och skölj bönor och ruccola. Låt potatisen svalna något innan de blandas samman med resten av ingredienserna i ett stort fat. Rör ihop dressingen och häll över strax innan servering.

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Har du något recept på vardagsmat du vill dela med dig av? Maila recept och gärna bild till j[email protected] så kanske det blir ditt recept som är Veckans recept. Både bloggare och andra läsare är välkomna att skicka in sina bidrag.

Kommentarer
Postat av: Moris

Mums! Vilken fin bild! Puss

2011-08-28 @ 18:14:36
Postat av: Birgitta Norsten

Grilltider är det även på höst och vinter, den potatissalladen måste jag testa ser super god ut.



Ha en skön söndagskväll!

Kram Birgitta

2011-08-28 @ 18:39:20
URL: http://underbarahem.wordpress.com/
Postat av: Min plats i solen

Så gott! En riktig sommarsallad och visst kan vi fortfarande njuta av lite sommar Johanna (även om sommaren har känts långt borta här denna helg då det har regnat och åskat oavbrutet...).:)



Ha en riktigt fin vecka och sköt om dig!



Kram Lotta

2011-08-28 @ 22:57:30
URL: http://minplatsisolen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0