Leilas rågrussinbullar

 
Att vara arbetssökande har sina fördelar, som att kunna baka olika sorters bröd varje dag!
 
 
I veckan har jag bland annat testat ett nytt gott recept från Leilas kokbok, rågrussinbullar.
 
 
Till 12-15 må bullar:
 
35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl sirap
1 tsk salt
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
 
Smält smör och tillsätt mjölk, sirap och salt. Värm vätskan till max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med degvätskan. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg. Jäs i bunken under bakduk i cirka 30 minuter. Dela degen i bitar, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåten i cirka 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.

Kommentarer
Postat av: Madeleine Berglund

Oj så perfekt gräddade, ser verkligen jätte gott ut. Mums!
Ska prova baka det brödet nästa gång jag ska baka bröd. =D

Hon har kollat bloggen en gång i alla fall. Både leila och underbara clara har skrivit att jag har en fin blogg. Värsta coolt liksom. ;)

Nu har jag läst ut Malin Berghagens yogabok, så bra. Efter det tog jag en välbehövlig tupplur på soffan. Blev helt slut av att plantera om alla blommor och städa hela lägenheten. Pust.

Nu ska jag göra tacos, heja heja!

Ha en trevlig lördagskväll! :)

Kram kram
Madeleine

2013-02-09 @ 18:17:01
URL: http://mitthemochjag.blogspot.com
Postat av: Birgitta

De ser väldigt goda ut, måste testas!
Kram Birgitta

2013-02-09 @ 19:29:20
URL: http://underbarahem.wordpress.com
Postat av: Mirre

Ohh mums, ser jättegoda ut

2013-02-09 @ 22:55:17
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Emilia

Ser himla gott ut!! Och vilka härliga bilder sen :)

Hoppas helgen har varit bra :)
Kraam

2013-02-11 @ 20:05:58
URL: http://eemiliaas.blogspot.com
Postat av: Anonym

Smarrilarriga var vad de var. Ska också bakski deski någon dagski

2013-02-12 @ 18:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0