Bloggpausen är ett faktum

Nu har jag funderat i några dagar och har slutligen bestämt mig för att jag ska ha en liten paus med bloggandet. Jag känner att det för tillfället tar mer än vad det ger. Jag vill hellre förverkliga min syidéer, pyssla, plantera kryddor, fixa ordning i klädkammaren, promenera och njuta av våren istället för att sitta framför datorn. Så en bloggpaus får det bli. På återseende!


Tänt året runtHemma hos oss är det tänt året runt - med levande ljus alltså. Jag älskar den sortens mysbeslysning och struntar fullständigt i att det är ljust ute och att våren är på intåg.Lotusblomman påminner mig om yoga och andlighet. Dessutom tycker jag att den ger ett vackert sken.

Bilderna är från Earth Hour för några helger sedan och är tagna hos Malin i Skövde.

Dille på glas


Foto: Jenny

Jag är tokig i glasföremål! Det är den första delen jag undersöker på loppisar och i second hand butiker. I helgen besökte jag, syster och en kompis en gigantisk loppis. Det var den störta loppisen jag någonsin sett!! Folk hade tydligen köat två timmar innan öppning läste jag i tidningen i måndags. Jag fyndade bland annat fyra glasassietter för 15 kronor.Så nu har jag en hel brokig samling av små tallrikar......skålar och burkar i glas. Jag tycker det blir så fint att duka med olika tallrikar och skålar. Glaset binder samman dukningen fast "servisen" är en salig blandning.

Att bjuda och att bli bjudenFinns det något bättre än att bli bjuden på mat? Det behöver egentligen inte vara något speciellt utan många gånger räcker det med att det är någon annan som har stått och lagat, bakat och fixat maten. Att få komma till ett dukat bord är något som jag uppskattar mycket! Som när vi var i Skövde förra helgen. Hos Andreas morföräldrar bjöds vi på wienersemlor på förmiddagen.Till lunch blev det grillat.Och på kvällen blev vi bjudna på en tre rätters middag. Bruschetta med tomat, basilika och mozarella till förrätt. Med bjudningar som dessa kunde jag inte vara annat än nöjd med livet.I helgen var det vår tur att bjuda. Vi var ganska många så vi gjorde det enkelt för oss och beställde pizza! Vi hämtade dem någon timme innan gästerna trillade in för att ha god tid på oss att få undan pizzakartongerna. Vi värmde pizzorna på plåtar i ugnen och när det var dags att äta skar vi upp pizzan i bitar och serverade dem på tallrikar.

Idén med att köpa hem flera olika sorters pizza var Andreas. Till en början ratade jag hans förslag. Bjuder vi på mat så ska vi fixa maten själva var min filosofi. Men sen så tänkte jag på det här med att bli bjuden på mat. Det härliga med att bli bjuden är gesten, att någon annan har fixat mat, och inte egentligen vad det är som serveras på tallriken. Så pizzabuffé fick det bli!Det hemmagjorda denna kväll fick browniecheescaken stå för.

Blommigt pysselJag fyllde år för någon vecka sedan och då fick jag några fina blombuketter. Tyvärr vissnade vissa blommor i buketterna ganska snabbt. Jag slängde de dåliga blommorna, sparade det som var fint och pysslade ihop en egen bukett. Rosa ranunkler och många gröna blad blev resultatet.Gerbera-blommornas stjälkar hade gett vika så jag klippte av blommorna och la dem i varsin antik kopp. Kopparna ställde jag på mitt loppisfyndade (såklart!) uppläggningsfat och hela arrangemanget pryder nu nattduksbordet.

RSS 2.0