Kvällen är ung

 
I helgen är det Matfestivalen, Skövdes stora happening. Det är sketväder ute så jag stannar hemma istället. Värmer en matlåda (i ugnen - det går för övrigt som en dans att inte ha mikro), tänder ljus och donar här hemma. Jag kanske börjar greja med något syprojekt jag har i tankarna eller så tar jag mig en kopp te och läser bok. Jag får se, än är kvällen ung.

Dörrstoppet

 
Vi har ett tolv kilo tungt dörrstopp. Inga vindar som rår på den när vi vädrar ut kan jag säga och dubbelt handtag när kettlebellen ska flyttas en längre bit. Det visade sig att Andreas kompis som också har en kettlebell hemma också har den som dörrstopp! Hihi, nåt att tipsa inredningsbutiker om kanske? För jag tycker det är snyggt dessutom. 

I brevlådan

 
Ni vet ju att jag springer runt i Skövde och samlar checkpoints, idag fick jag en vinst på posten! En gratis entré till relaxavdelningen på stadens badhus. Jo men jag tackar! Jag har inte varit där, men hört att det ska vara riktigt härligt. Nu ska jag bara ta resten av kontrollerna och vinna en ny cykel också! Det hade suttit fint.

Hemmagjorda bagels med lax och färskost

 
Bagelsena som Andreas bakade förra veckan var supergoda och han ska göra en ny sats i veckan. Vi åt de med lax och färskost, mumma säger jag bara! Han utgick från det här receptet. Nu är jag tillbaka på jobbet - en veckas ledighet gick fort. Jag har tankat på med kustluft och familjemys. Har tagit massa bilder så ett inlägg kommer förmodligen så småningom.
 

Idag bakas det!

 
Andra semesterdagen och vi bakar för fullt. Andreas har bakat bagels som vi snart ska äta till lunch och jag har bakat choklad- och hallonmuffins. Jag utgår från receptet på chokladmuffins i Sju sorters kakor och blandar i en deciliter hallon i smeten. Sen står en till kaka och svalnar under duk. Den ska jag ta med till Stenungsund senare i veckan, det är nämligen en av min fars favoriter.

Från imorses

 
Luften har varit riktig frisk och höstlik i några dagar. Imorses vaknade vi till klarblå himmel, strålande sol och ...hmmm...dimma. Berget är liksom borta bakom diset. Nästa vecka är vi lediga och då hoppas jag att sommarvärmen är tillbaka igen.
 

Söndagen

 
Idag tar vi det lugnt. Det åskar, haglar och regnar om vartannat. Jag jobbar ju hela sommaren och vi har haft något planerat varje helg hittills så två lugna dagar hemma var mer än välkommet må jag säga. Jag har mest legat i soffan och tittat på regnet, lagt en och annan patiens och promenerat i skogen. Nu har jag en pizzadeg på jäsning. Sen planerar jag att äta middag framför tv:n och se ett av sommarens avsnitt av Morden i Midsomer. Jag har nog blivit smått religiös och helgar verkligen vilodagen.

RSS 2.0