Lägenhet söker nya ägare

 
Eftersom vi ska lämna Göteborg för nya äventyr är "vår" lägenhet nu till salu. Kolla här om ni är nyfikna!

New York - Ground Zero

 
En av de platser som berörde mig mest under vår vistelse i New York var Ground Zero - minnesplatsen för 9/11.
 
 
Där tornen en gång stod var det varsitt jättelikt monument i form av ett vattenfall.
 
 
Runt vattenfallen stod alla namn på de som omkom under attacken. Det var namn efter namn...
 
 
Det var riktigt maffigt och stämningsfullt. En plats för de anhöriga att sörja dem de förlorade.
 
 
Må vi aldrig glömma.

Hejdå Göteborg!

 
Hej, jag har något att berätta kära bloggvänner! Vi ska flytta. I slutet av maj lämnar vi stora fina Göteborg och flyttar tillbaka till Skövde. Efter veckor av ovisshet och oro har allt äntligen fallit på plats. Nu har vi både lägenhet och jag har jobb. Andreas och Marley bor faktiskt redan i Skövde, hos sina föräldrar, men snart går flyttlasset även för mig. Vi har fått en hyreslägenhet som faktiskt uppfyller min kriterier för hur nästa lägenhet skulle vara. Ett rum till, balkong, tvättmaskin och torktumlare. Fast till nästa gång ska jag komma ihåg att lägga till rimlig hyra på kriterielistan också! Jag har nästan en månad ledigt från att det vi flyttar tills mitt nya jobb börjar så jag har gott om tid att fixa i lägenheten och komma till rätta i den nya men gamla staden. Åh, vad jag längtar efter att få bo med mina prinsar igen!

Jobb och båtliv

 
Jag både cyklar och åker båt till jobbet!
 
 
Jag jobbar i en stadsdel ute på Hisingen. Efter en båtresa på si så där fyra minuter, som spar mig en jobbig uppförsbacke på Göta Älvbron, är jag på rätt sida älven och kan cykla vidare. Jag står alltid ute på däck, låter de salta vindarna ta tag i mig och får ett och annat saltstänk i ansiktet. Det är en härlig start på jobbdagen.

En mycket bra kväll!

 
Förutom de här trevliga presenterna fick jag även middag och bio av syster när jag fyllde år. 
 
 
En kväll tillsammans på Hagabion, supersmysigt ställe med en härlig blandning av möbler, lampor och människor.
 
 
All mat är vegetarisk. Jenny åt nån gräddig pasta och jag en kryddig auberginegryta.
 
 
Och sen var det dags för bio. På Hagabion är salongerna små, först till kvarn gäller både för biljettköp och biostol. Här visas utländska dramor, svenska dokumentärer och politiska filmer som aldrig kommer till SF-biosarna. Vi såg Den gröna cykeln som handlar om en flicka i Saudiarabien som vill lära sig att cykla, en önskan som väcker mycket motstånd - för flickor cyklar inte. Efter att ha sett filmen är jag tacksam över att jag bor i ett samhälle där jag får lov att skratta fast det finns män som kan höra, att jag får stanna kvar ute fast det är män som kan se mig, att jag slipper bli Andreas andra hustru när han känner för att gifta sig igen och att jag får cykla vart jag vill.
 
Tack Jenny för både bilder och en mysig kväll!

Inzoomad

 
Jag fick en fråga om jag köpte något i New York. Förutom ett par converse till syster var det enda inköpet ett objektiv, för 40 % av priset i Sverige. Ett teleobjektiv med grymt bra zoom. Det fick jag erfara när tittade igenom kameran efter att Andreas bror hade lånat den. Här går det inte pussas ifred från och med nu. 

New York - Central Park

 
Jag portionerar ut bilderna från vår New York resa så får jag återuppleva den flera gånger! Här är vi i Central Park, jag och min prins. Härligt med en stor oas mitt i stora stan. 
 
 
För mig som inte gillar trafik var Central Park en av resans höjdpunkter. Vi var här två förmiddagar av fyra. Tänk sen (nu?) när våren har kommit på riktigt och allt står i full blom... Måste vara om möjligt ännu härligare!
 
 
Massa massa ekorrar! Och massa massa bilder på ekorrar i min kamera. Så himla söta!
 
 
Andreas träffade en kompis, en några månader gammal golden valp han var bara tvungen att hälsa på! Tillgivenheten verkar ömsesidig.
 
 
Resans godast mat! Fisksoppa. Typ. Intogs på The Boathouse.
 
 
Andreas måltider såg för det mesta ut på det här sättet. En rejäl biff med pommes.
 
 
Gott om både bänkar att vila på och musiker som höll dig vaken. Åh, nu längtar jag tillbaka!

Våffelfunderingar

 
Häromdagen väckte jag Andreas med nybakta våfflor till frukost, men när han satte sig vid bordet kom jag på att han är visst inte så förtjust i våfflor. Mums, desto fler till mig! Men hmm...
 
Påminnelse till mig själv: Gör inte våfflor till Andreas födelesdag nästa år. 
Tips till Andreas: Grädda gärna våfflor till hans käresta på hennes födelsedag nästa år.

New York från ovan

 
Här är vi uppe i Empire State Building, jag och min prins. Med Hudson River och New Jersey i bakgrunden.
 
 
Downtown med (en liten) Frihetsgudinnan till höger.
 
 
Uptown med Central Park, som snart står i full grönska.
 
 
Ett myller av gator och hus. Jag var nio gånger av tio på väg åt fel håll, min inre kompass hann aldrig ställa om till uptown, dowtown, upper east, lower west och allt var det var.
 
 
Och så en blick nedåt. Det kittlade lite i magen kan jag säga! Men vet ni var det lustiga var, jag vänjde mig vid hjöjden och tyckte tillslut att det inte var så högt, fast taxibilarna ser ut som sockerbitar!

Promenad och picknick

 
Idag har jag vandrat den numera traditionsenliga promenaden runt Stora Delsjön tillsammans med några vänner. Den grådassiga himlen skingrade sig emellanåt och solen tittade fram. 
 
 
Det finns alltid tid för picknick! Te, smörgås och bullar var nedpackade i ryggan. Jösses vad trevligt vi hade!
 
 
Men matte! Jag var ju också med! Jag fick INTE springa ut på isen och INTE heller hoppa i vattnet där isen hade försvunnit, om det är någon som undrar. Matte ska jämt var så himla överbeskyddande... Tur att jag glömmer snabbt och blir lika glad igen.

En hemlighet

 
Vi har en hemlis, jag och Marley. Vi har tummat på att inget säga till husse. Marley är väl införstådd i vad det betyder.
 
 
När husse är borta har jag hans farfarstofflar på sig. När han kommer hem står de prydligt på sin plats vid dörrn. Husse anar inget.

Regn och rusk, te och bulle

 
Jag vet inte när det regnade senast i Göteborg. Om man bortser från igår då. Att solen skiner på morgonen har blivit en självklarthet. (Jösses vad snabbt man vänjer sig och glömmer hur vädret brukar vara!) Marley är grå av grus och avgaser, smutsen har smugit sig på, vecka efter vecka med fint väder och utebliven dusch.
 
Även om det var över en vecka sedan vi kom hem från New York har jag inte riktigt återhämtat mig. Vi förlorade en natt i och med tidsskillnaden och jag har inte haft några sammanhängande dagar att vila ut på, så nu har jag tagit mig ledigt i några dagar. Jag hade planerat utflykter med Marley. Åka färjan över till Eriksberg. Strosa längs kajen. Bulle och te i termos i ryggsäcken. Inte hade jag en tanke på att det kan regna och temperaturen helt plötsligt vara nere vid nollan igen. Så, det blir te och bulle i soffan istället.

New York - med blicken uppåt

 
Här är jag, så där lagom sliten efter en flygresa över Atlanten, redo att ge mig ut i New Yorks puls.
 
 
Vi gick längs Broadway i jakt på ett matställe.
 
 
Jag hade föreställt mig Broadway som en idyllisk gågata som löper genom hela Manhattan med mysiga butiker och uteserveringar. Det visade sig vara en gata full av trafik, ständig folkström och butiker i flera våningar.
 
 
Jösses va alla hus var höga! Jag höll på att få nackspärr så mycket som jag höll blicken uppåt.
 
 
Tillslut fick vi mat i magen och jag var redo att gå och lägga mig. Kl 19.00 skärtorsdagskväll full av intryck.
 
Fler inlägg kommer!

I väntans tider

 
Det känns som om jag har typ gjort tusen inlägg i stil med att nu är våren på väg. Men nu är faktiskt våren på väg på riktigt! I helgen har jag och syster suttit i solen på en uteservering. Först åkte jackan av, sen halsduken, sen tröjan och slutligen satt jag där i linne vid husväggen. Snart är den långa väntan över. 

I vida världen

 
Ibland blir det tyst en vecka eller två här på bloggen. Då har jag helt enkelt inte lust att blogga. Och då gör jag inte det. Jag mår bara bra, jag börjar få mer och mer jobb på mitt timvikariat och så planerar vi för framtiden. Längtar tills allt faller på plats. Men de senaste dagarna har det varit tyst för att vi har varit ute i vida världen. Här kommer första bilden på New York, tagen i taxin från flygplatsen på väg till Manhattan. Fler kommer! Ska bara titta igenom och redigera si så där sju hundra bilder.

RSS 2.0