Bästa medicinen

 
När jag kom hem från jobbet idag var jag både trött, irriterad och stressad. (Stackars Andreas som blev helt oskyldigt påhoppad). Jag tog med Marley på en timmes lång promenad i skogen med ordentlig mjölksyra och svettdroppar. Skogspromenader är helt klart den bästa medicinen!

Det nya köksbordet!

 
Jajemän, nu har jag hittat det där köksbordet jag har letat efter. Så många bord som jag har granskat och ratat och så kommer äntligen den dagen då man-bara-vet-att-det-här-bordet-är-det-rätta-bordet. Med iläggsskivor! Vi är så nöjda och helhetskänslan i rummet blev mycket bättre än innan. Rummet har blivit mjukare. Runda kanter och ett mer levande material. 275 kr på Gengåvan här i Skövde. Ja men, jag tackar!

Tacksamhet

 
Jag och Andreas har börjat med att säga till varandra innan vi går och lägger oss vad vi har varit tacksamma över idag. Min lista idag är att jag är tacksam över att ha ett pysselrum. Jag är tacksam över vi har en dagmatte som Marley gillar mycket. Jag är tacksam över att jag får träna på arbetstid. Vad är ni tacksamma över idag?

Fotokategori

 
Jag tycker om att fota när solen står lågt på himlen och letar sig fram mellan trädtopparna. Då är ljuset fantastiskt! Bilderna blir så härligt sömnigt magiska.
 
 
När vi var i New York köpte jag ett teleobjektiv - ett objektiv med bra zoom. Det har jag varit väldigt dålig på att använda, är lite otympligt att släpa på om man ska vara borta en längre stund och inte vet om det kommer till användning. Den här bilden på Andreas i Central Park är taget med det objektivet. Fördelenmed ett teleobjektiv är att det går att fota på långt håll och att lätt att få till kort skärpedjup (det vill säga, att bakgrunden är suddig).
 
Och härmed har jag öppnat en ny kategori för foto.

Hösttankar

 
Varmt blir kallt och ljust blir mörkt. Sommar blir höst. De ljusa sommarnätterna är nu förbi och de krispiga septemberkvällarna påminner oss att en ny tid är kommen. En ny höst är här. Och jorden har snurrat ännu ett varv.
 
 
Jag känner ett behov av lugn och att trappa ner. Kanske, förmodligen, har det med att göra att jag har jobbat hela sommaren. Eller så känner jag av jordevarvets gång, att det är dags att sänka tempot för att orka de mörkare årstiderna.  
 
 
Som det ser ut nu går ut mitt vikariat går ut om en månad och det gör att jag funderar mycket på det som komma skall. Jag har ingen kristallklar plan vad jag ska göra, snarare en riktning om hur det ska vara. Balans och energi har kommit att bli mina ledord. Jag vill ha en mer jämn energinivå under hela veckan och inte vara slutkörd på fredagskvällen. Jag vill att njuta av vardagen och inte bara leva för helgen. Ett steg i rätt riktning är att jobba mindre. Färre arbetstimmar per dag eller en dag till arbetsfritt i veckan skulle göra susen för mitt välmående! Det är ditåt jag ska sträva.

Ny belysning

 
Det börjar ju så smått bli mörkare på kvällarna och vi insåg att det en nattduksbordslampa med glapp i räcker inte som ljuskälla i sovrummet. Jag har letat i second hand affärer hela sommaren men inte hittat några som har fallit oss i smaken. Andreas hade inte så specifika önskemål på utformning förutom att det skulle vara två likadana lampor - vilket kan vara lite klurigt att hitta på loppis. Så tillslut jag for till det stora varuhuset under semestern och införskaffade lite ny belysning. Det här är min sida av sängen.
 
 
Och Andreas sida av sängen. Jag föll för det råa och strama, bra avbrott till allt det vita och skira hemma hos oss.
 
 
Det blev också en ny fönsterlampa i vardagsrummet. Samma historia här, för få ljuskällor i ett stort rum i kombination med att kvällarna blir mörkare. Och jag har även letat förgäves efter en lampfot i stans second hand affärer.
 
Jag är ute efter ett nytt (för oss) gammalt (många år på nacken, gärna med sliten bordsskiva) matbord också, svårt att hitta på IKEA så jag letar vidare i dammiga lokaler och surfar in på blocket.

Nu är jag igång igen!

 
Efter några månaders uppehåll är jag igång med yogan igen. Så skönt och väldigt välbehövligt. Jag är såklart lite stelare än vad var jag var när jag slutade, men det jag har märkt mest att jag har tappat är förmågan att hålla fokus. Förmågan att vara här och nu. Jag har mycket tankar för tillfället som snurrar i huvudet på mig. Det vet jag såklart om men där och då på mattan blev det så tydligt att jag hade svårt att släppa tankarna. Det ska det bli ändring på med yoga två gånger i veckan. Jag behöver bli påmind om tillvägagångssätten att hitta ro i själen igen.
 
 
Jag har sytt en väska jag kan hänga över axeln till min yogamatta. När inspirationen kommer igång är det så skönt att jag har samlat på mig stuvar och sparat på band så slipper avbryta pysselflödet med att åka och handla material. Speciellt när lusten kommer en lördagskväll som denna

Sommaren som var

 
Jag har ju inte varit särskilt aktiv på bloggen under sommaren så här kommer en kort resumé vad jag har hittat på när jag inte har jobbat.
 
 
Vi har, under hemliga förhållanden, firat Andreas mamma som fyllde 50 år. 
 
 
Vi har haft vår årliga kräftskiva med min familj och våra sysslingars, det här året var vi hos oss!
 
 
 
Långklänningen har åkt på två gånger i sommar, en vän till Andreas familj och en nära vän till mig har gift sig! Klänningen är för övrigt mammas balklänning när hon tog studenten!
 
 
Och för Marleys del har det varit en sommar full av bad uppe i Simsjön. Han har sprungit upp och ner ur sjön och legat i skuggan och gottat sig.
 

Fredagstempo

 
Idag är hela familjen hemma. Andreas är ledig och jag är hemma från jobbet. Kände mig väldigt hängig och febrig igår kväll så bestämde redan då att jag är hemma idag. Jag har blivit mycket bättre på att vara hemma på en gång när jag känner mig sjuk och inte gå sjuk några dagar till jobbet för att sen bli sängliggandes i en vecka. Det lönar sig tror jag. Så fredagstempot är minst sagt lugnt idag. Både för tvåbenta och fyrbenta familjemedlemmar.
 

En morgon...

 
En morgon när frukosten kanppt var uppäten fick jag en idé! 
 
 
Jag ska klä om den solblekta lampskärmen. Så jag började klippa och limma.
 
 
Jag struntade i allt noggrant förarbete (vet dock av erfarenhet att det brukar bli mycket bättre om jag mäter och skissar lite innan jag sätter igång). Lampskärmen hade jag ändå tänkt att slänga och byta ut så jag hade inget att förlora. Och jag ville bli klar innan jag skulle med ett tåg en timme senare!
 
 
Haha, och resultatet blev därefter. Lite snett och vint får man räkna med. Dock var den en miss att lampan sken rosa när den tändes så den har redan hamnat i soporna. Men jag fick mersmak att göra egna lampskärmar. Och nu vet jag ju hur jag inte ska göra.
 

Semesterdagarna

 
Sommarens semester var koncentrerad till en vecka för mig. Förutom att vara hemma for jag och Marley (Andreas kom slöt upp senare) till västkusten i några dagar. Här skulle det tankas på med havsluft och havsfrid!
 
 
Första stoppet var Göteborg. Jag grillade i Slottsskogen med vänner, besökte IKEA och mös med syster. Jag sov på hennes soffa och vaknade till regnbågstavlor
 
 
och lerkrukor i fönstret. Marley skällde på tidningsbudet så vi hoppade upp ur säng och soffa. 
 
 
Andreas hämtade oss i Göteborg och vi for vidare till Marstrand.
 
 
Marley blev uppassad av italienska barn och pappor och efter en klappsejour som aldrig verkade ta slut fick vi äta semesterns första räkmacka (ja, det blev fler) i fred. På Bergs konditori i gassande solsken.
 
 
Gassande sol till trots bestämde vi oss för att vandra runt (delar av) ön. Jag älskar se havet som försvinner bortom horisonten.
 
 
 Upp och ner, kors och tvärs vandrade vi oss svettiga.
 
 
Jag lämnade mina badkläder i bilen och kunde inte göra Marley sällskap i vattnet innan vi åkte vidare till mor och far.
 
 
 
Där bjöds det på god mat, som vanligt! Fiskspett med grillade grönsaker.
 
 
 
Vi tog pappas gamla bil (gott om plats både för långa ben och stora hundar) och åkte ut på Tjörn.
 
 
På väg hem stannade vi till på Sundsby Säteri för lunch. Supermysigt ställe med gårdscafé, eget bageri, vandringsstråk och fina miljöer.
 
 
Semesterns andra räkmacka - vi måste ju passa på när man är västkusten!
 
 
Som jag har längtat efter att bada i havet hela sommaren! Nu fick jag äntligen doppa både fötter och axlar i saltvattnet. 
 
 
Dagarna gick fort och innan det var dags att åka hemåt passade jag på att plocka en burk björnbär i kvällssolen.

Höst på balkongen

 
Mina odlingar på balkongen har gjort sitt för den här säsongen.
 
 
Så jag åkte till blomsteraffären och köpte höstblomster. Jag insåg när jag stod där i affären att jag aldrig har handlat uteblommor till en grupp och trots att jag ringt mamma innan kände jag mig lite vilsen. Men det blev okej!
 
 
Blomgruppen vi fick av mamma och pappa står sig fortfarande fint och knoppar sig. 

RSS 2.0