En smak av sommaren


Häromdagen kändes det som om sommaren kom på besök. Koftan åkte av och solglasögonen på.


Vi tog med oss frukt ut i parken. Och jordgubbar. Sommarens bästa gubbar.



Marley var såklart med. Han suktade efter jordgubbar och lapade sol på Andreas bröst.

Varma mackor av rester


För ett tag sen lagade jag färsfyllda paprikor. Eftersom jag gjorde dubbelsats färsröra, en vegetarisk och en med köttfärs, men bara hade paprikor till en omgång blev det en del färs över. Dagen efter gjorde jag varma mackor till lunch. Till det behövs tekakor eller annat bröd, lite chilisås, överbliven färs och riven ost. Ha mackorna i ugnen tills osten har smält och ät de varma med en god grönsallad.

Bruna ögon och lejonman


Vårt vita lejon Marley med stora bruna ögon.


Ögon som ibland ser lite ledsna ut.



Ögon som är fundersamma och huvud som läggs på sne.


Ögon som är kloka och tillgivna. Idag åker lejonmanen. Vår fina Marley ska bli sommarklippt.

En middagsfavorit


Hos oss är rotfrukter i ugn en stående middagsfavorit. Idag blev det potatis, morötter, röd lök och några champinjoner. Innan jag ställde in det hela i ugnen ringlade jag över olivolja och kryddade med timjan. Några laxbitar åkte också in i ugnen och tillsammans med en sås baserad på creme fraiche var måltiden fulländad.

Söndagsbestyr


Idag har varit en sån där söndag som jag gillar. En söndag som ger energi och är snäll för själen. Jag har varit på en klädbytardag och fann ett par jeans som satt som en smäck. Jag somnade i sängen med boken i handen och sov gott i två timmar. Sen tog jag med mig Marley ut i parken och fortsatte läsa boken. Den här gången höll jag mig vaken och njöt av den värmande vårsolen. Marley likaså.

Ett gemensamt intresse



Sådan husse sådan hund. Andreas har drillat Marley väl när det visas sport på tv:n.

Vårtecken


Den misslyckade prinsesstårtan


Första jag bakade prinsesstårta för några år sedan blev det skitbra rent ut sagt. Andra gången jag skulle göra samma tårta till min födelsedag förra veckan blev det pannkaka. Marsipanen delade sig, lagren smalt ihop och jag saknade både ros och smält choklad på toppen. Min födelsedagstårta blev dessutom inte lika god. Andreas fyller dock år snart. Då ska jag ge prinsesstårtan en rejäl revansch!

Båda bakomgångarna har jag använt det här receptet.

En tur i Slottsskogen


En dag när våren låg i luften tog jag, Jenny och Marley oss en tur till Slottsskogen.



Trots plusgrader låg det ett lager med is på några av dammarna.



Marley ville gärna titta på svanarna i deras lilla pöl.



Han blev lite närgången och skrämde ner svanen i vattnet. Jag ska visa honom riktiga havssvanar när sommaren kommer.



Sälarna har en lite större pöl än svanarna. Sälarna var inte på showhumör så vi studerade det bubbliga vattnet istället. Sen vandrade vi hemåt i den kyliga vårkvällen.

Det blir aldrig som man tänkt sig


Det blir aldrig som man tänkt sig. Likt förbannat planerar man och tror att man har situationen under kontroll. Och likt förbannat blir man grymt besviken och grämer sig när det inte blir som man tänkt sig. Jag blev sjuk på min födelsedag. Jag grämde mig att kroppen skulle säga stopp just den dagen. Jag grämde mig över att jag fick ställa in mitt tårtkalas. Och så grämde jag mig över tårtorna som blev misslyckade. Tillslut slutade jag gräma mig och sov istället. När jag piggnade till på eftermiddagen kikade syster förbi. Vi skar varsin bit tårta och blåste ballonger. Och det blev en födelsedag av dagen i alla fall. Vad lärde min födelsedag mig? Jo, att göra tårtorna i tid och att det är mer läkande att sova än att gräma sig.

Födelsedagsförberedelser


Idag bakar jag tårtor till mitt kalas imorgon. Jag har dessutom laddat upp med nya tesorter. Gotländskt honungste och Rooibos Chai från tea´s i Haga. Två spännande smaker som luktar himmelskt gott. 26 är definitivt en ålder att fira med te, kaffe och tårta!

Färsfyllda paprikor


En rätt som är minst lika god med vegetarisk färs som med köttfärs. Dessutom en rätt tjusig för ögonen.

Färsfyllda paprikor
4-5 portioner

4 paprikor
400 g kött- eller vegfärs
1 röd lök
1 morot
ett paket krossade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk chilipulver
salt
peppar
riven ost

Dela paprikorna på mitten från topp till botten. Ta bort stjälken. Lägg halvorna på en plåt. Känns halvorna ostadiga skär bort en liten bit från skalet så halvan får en plan yta - dock inte så att det blir hål.

Skär löken i bitar, riv morötter och fräs alltsammans med färsen i en stekpanna. När färsen är genomstekt häll på tomaterna och kryddorna. Låt koka ihop. Smaka av och krydda mer om det behövs. Fyll paprikahalvorna med färsblandningen och toppa med riven ost. In i ugnen 225 grader i cirka 10 minuter eller tills osten smält.

Servera på en bädd av sallad och quinoa.

Paketet till mor


Det rosa paketet var adresserat till mamma och innehöll en skrivbok. I många år var mammas dröm att besöka Paris. Drömmen är uppfylld och nu drömmer om hon andra destinationer i världen. Barndomsminnet etsade sig i vilket fall fast och jag kommer nog alltid förknippa min mor med Paris. Därför fick det bli en bok med Eiffeltornet som motiv.



Modern i Svenssonska familjen kallas av någon konstig andelning Moris. Jag tror att namnet är från början ett av min systers alla smeknamn hon slänger till höger och vänster med. Nu har Morisen sin egen allt-i-allo-bok.



I paketet hade jag också slagit in ett kuddfodral jag sytt.



Tyget är en avklippt gardin jag köpt på loppis och passar bra i mammas och pappas ljusa sovrum.



Istället för dragkedja sydde jag fast sidenband som håller ihop kuddfodralet med en rosett. Banden har tidigare suttit fast i bak på tröjor så att de inte åker av galgen. Nu sitter de på en kudde. Sidenbanden har därmed fått nya liv.

Typiskt vårvinterväder


I veckan som gick kom snön,



låg kvar en dag och sen slaskade bort. Det typiska vädret när vinter går mot vår.

Maskinskrivare Svensson


Kommer ni ihåg att jag skrev en låttext på min skrivmaskin till Jenny för ett tag sen? Nu har jag fått en beställning av min fina vän Emma att göra en likadan till henne. Utan dina andetag med Kent önskade hon med och den här gången ska jag se till att skriva rätt. Undra om efterfrågan av maskinskrivna texter är stor? Det kanske skulle kunna bli en affär av det här? Då ska jag börja titulera mig som maskinskrivare Svensson. Ja, det hade vart nåt!


Jennys tavla har fått plats på hennes nattduksbord tillsammans med några ljusstakar och en bukett tulpaner. Ett av maskinskrivare Svenssons första verk.

Ett paket på väg


Idag la jag ett rosa paket på brevlådan. Mottagaren läser bloggen så det får förbli en hemlighet vad paketet rymmer någon dag till. Jag vill ju att det ska bli en överraskning! Det är så himla roligt att få små som stora paket på posten, så jag tror bestämt jag ska göra paketskickande till en vana.

Inspirationen som försvann och kom tillbaka


Igår började jag skriva ett inlägg om att jag kände att jag hade noll inspiration för tillfället. Jag har haft både tid och lust att pyssla med bloggen, men har inte vetat vad jag ska skriva om. Det känns som om det mest blivit bilder på Marley - som visserligen är supersöt men kanske inte så intressant att läsa om i längden. Skrivandet och fotandet har gått på tomgång.

Idag tog jag med kameran ut på morgonpromenaden. Jag gav en pinne till Marley och sen kunde jag fota i fred i några minuter. Jag knäppte en bild. En till. En till. Plötsligt slog inspirationen till och idéerna kom farande likt en galopperande häst till mig. Jag fokuserade på att fota istället för på färdiga blogginlägg. Jag fokuserade på resan istället för på målet.

I inlägget som jag började skriva tänkte jag be er om inspiration. Vilket jag också gör nu när jag ändå är i farten! Så, vad vill ni läsa mer om? Önskerubriker? Något annat ni vill veta? Inspirera mig!

En krigsmålad hund




Marley gillar att rulla sig. Runt, runt, runt. I snö, i gräs och i jord. Idag rullade sig han i jord - det sämsta underlaget enligt mig. Marley såg ut som kriget i huvudet när vi kom in. En nöjd och väldigt söt krigare som fick huvud och tassar ordentligt torkade.

En himla bra lördag


I lördags vaknade jag innan klockan ringde. Det är en underbar känsla att vakna pigg och utvilad. Det är dessutom en väldig bra start på dagen. Jag ringde Jenny och sa att jag följer med till garageloppisen hon hade sett annons om. Jag traskade iväg med Marley vid min sida i morgonsolens strålar.



Våroufiten med hatt och converse var på trots det lite kylslagna vädret. Känner ni igen sjalen? Det är den avklippta biten från den här klänningen.



Garageloppsien var inget att ha, så vi traskade vidare till Heden för att heja fram Andreas matchdebut i den gulsvarta tröjan. Dock kom vi med tio minuter kvar av matchen och Andreas hade blivit utbytt.



Marley var nog den mest koncentrerade och hängivna åskådaren med blicken på bollen större delen av tiden. Han hade inte tvekat om något av lagen behövde en extra spelare. Jaga boll vet han definitivt hur man gör.



Efter lunch besökte jag och Jenny Emmaus och Myrorna. Jag provade några klänningar men var ingen som passade. På kvällen kom Emma och vi hejade fram Thorsten Flink och Top Catz i Melodifestivalen. En himla bra lördag helt enkelt!

En längtan i nöjdheten


Jag längtar tills vinterkappan är alldeles för varm och åker upp på vinden tills nästa vinter. Jag längtar efter de kvittrande små i fågelbona. Jag längtar efter snödroppar pch krokusar i rabatter. Jag längtar efter lövklädda träd. Jag längtar tills det är varmt nog att ha picknick på en filt i gräset. Samtidigt som jag längtar efter våren är jag nöjd med tillvaron som den är. Luften är frisk. Uteserveringarna plockas fram och göteborgarna kommer fram ur sina vinterkrypin. Min jobbiga pollenallergi hålls fortfarande i schack. Tiden innan våren slår till är hoppfull. Jag har känslan att något är på väg att hända.

Bra-listan


I min bok skriver jag nästan varje dag en liten lista över vad som har varit bra under dagen. Vissa dagar skriver jag upp tio saker, andra dagar har jag svårt att få ihop tre. Det beror helt på hur jag mår och vad som har hänt under dagen. Jag tycker det är ett bra sätt att bearbeta dagen som varit och få ner tankar som annars skulle återkomma gång på gång. Det är lätt att fastna i det jag uppfattat som negativt under dagen och genom att skriva ner bra saker som har hänt kommer jag också ihåg allt positivt som har hänt. För något bra händer det varje dag. Hittills ser dagens bra-lista ut så här:

Jag vaknade pigg.
Jag gick i god tid till jobbet.
Jag sa några uppmuntrande ord till min chef som har en stor arbetsbörda för tillfället.
Jag höll i mitt yogainspirerande gympapass och fick beröm av flera styckna.
Andreas och Marley kom och mötte mig efter jobbet.
Solen skiner och värmer gott.
Marley är torr om tassarna efter promenaden längs med vattnet.
Jag kunde snabbt släppa en irritation som smög sig på.
Det är fredag och helgen har börjat.

RSS 2.0