Fisksoppa från Paradiset

 
Idag äter jag sista satsen fisksoppa från helgen. Vi handlade det vi behövde och när våra middagsgäster kom satte vi dem i arbete - att laga mat tillsammans är ett underskattat sätt att umgås. Mycket trevligt! Det blev en smakrik soppa från boken under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström. Låt inte alla ingredienser avskräcka er för den är supergod! 
 
Till fem personer behövs:
2 gula lökar
3 skivade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/4 g saffran (1/2 paket)
1-2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk torkad timjan
1 krm cayennepeppar
1 tsk rosmarin
2 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
1 morot i slantar
5 potatisar i små kuber
5 tomater i stora bitar
1,2 liter vatten
2 d torrt vitt vin
2 fiskbujongtärningar
2 dl grädde
700 g blandad fisk
300 g räkor (oskalad vikt)
färsk persilja
 
Fräs lök oxh vitlök varsmat i oja i en stor kastrull. Smaksätt med saffran, fänkålsfrön, cayennepeppar, timjan och rosmarin och rör om. Lägg ner morot, potatis och tomater. Späd med vatten och vin, lägg i buljongtärningarna och koka i 10-15 minuter. (Hit kan man förbereda dagen innan) Häll i grädden. Krydda med salt och peppar. Skär fisken i kuber och sjud dem i soppan 3-4 minuter. Lägg varsamt skalade räkor (de ska inte koka) och smaka av soppan. Toppa med persilja.

Kommentarer
Postat av: Birgitta Norsten

Mums, så gott det ser ut... det får nog bli fisksoppa någon dag.
Kram Birgitta

2013-10-21 @ 19:26:57
URL: http://underbarahem.wordpress.com
Postat av: Moris

Låter gott och ser fantastisk ut! Undrar om du bjudit mig på den? Nu har jag iallafall receptet. Puss

2013-10-21 @ 21:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0